/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

22 de mii de euro pentru soluționarea unui litigiu. Un fost șef-adjunct al unui Centru de Excelenţă din Chişinău, reţinut

missing
18 ianuarie 2021, ora 11:26

Un fost director-adjunct al Centrului de Excelenţă în Construcţii din Chişinău a fost reținut pentru 72 de ore de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurori. Bărbatul este bănuit că ar fi pretins și primit de la doi chișinăuieni 22 de mii de euro pentru a-i ajuta să soluționeze un litigiu.

Potrivit denunțătorilor, fostul funcționar le-ar fi promis că îi poate ajuta să câștige un proces de judecată, în cadrul căruia se disputa statutul căminului studențesc nr. 5 din strada Gh. Asachi 71/5. Locatarii acestui cămin, în mare parte profesori sau studenţi, solicitau în instanță modificarea statutul imobilului din cămin, aflat în gestiunea Centrului de Excelenţă în Construcţii, în „bloc de locuit”, pentru a putea privatiza încăperile.

Deși instanțele de fond și apel au respins demersurile locatarilor, fostul director-adjunct al Centrului ar fi afirmat că are influență asupra magistraților de la Curtea Supremă de Justiţie şi că i-ar putea convinge să adopte o decizie favorabilă locatarilor căminului. Din spusele denunțătorilor, bănuitul le-ar fi cerut 22 de mii de euro pentru a rezolva dosarul, întreaga sumă fiind transmisă în trei tranșe, însă, până la final, acesta nu s-ar fi ținut de cuvânt.

În temeiul denunțului, CNA a inițiat o cauză penală pentru trafic de influență, iar în această dimineață l-au reținut pe suspect. Acesta este cercetat penal, fiind plasat în izolator și riscă până la șapte ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat. Cercetările în acest caz continuă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram