/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Alexei Navalnîi a fost dus la o secție de poliție din Himki

missing
18 ianuarie 2021, ora 08:24

Alexei Navalnîi, reținut pe aeroportul Sheremetyevo după ce s-a întors din Germania, a fost dus o secție de poliție din Himki, lângă Moscova. Despre aceasta a comunicat avocata lui Navalinîi, Olga Mihailova, serviciului rus al BBC, scrie tvrain.ru. 

De asemenea, avocata a spus că oamenii legii au refuzat să o lase să intre la Navalnîi, motivând că e prea târziu deja. Și avocatului FBK, Veaceslav Ghimadi, nu i s-a permis să intre în secția de poliție, menționând că acesta doarme.

Amintim că, ieri, 17 ianuarie, Alexei Navalnîi a fost reținut pe aeroportul Sheremetyevo, imediat ce avionul acestuia a aterizat.

Mai multe state au condamnat reținerea opozantului rus și au cerut eliberarea acestuia.

Amintim că, la sfârșit de august opozantul rus Alexei Navalnîi a ajuns în stare de inconștiență la un spital din Omsk. Atunci purtătorul său de cuvânt a anunțat că politicianul a fost otrăvit.

Ulterior, Navalinîi a fost transportat în Germania, la un spital din Berlin.

Puțin mai târziu, Guvernul Germaniei a anunțat într-un comunicat de presă că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță periculoasă, asemănătoare cu toxina „Noviciok”, care provoacă paralizie.

În tot acest timp Navalinîi s-a aflat în Germania.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram