/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Numărul deceselor în 2020, mai mare decât în 2019. Deputat: „Impactul dramatic al COVID-ului se vede foarte clar”

missing
18 ianuarie 2021, ora 15:28

Numărul deceselor în anul 2020 este cu circa nouă la sută mai mare decât cel din 2019. Astfel, anul trecut au murit cu 3 195 mai multe persoane. Datele au fost prezentate într-o notă a Agenției Servicii Publice (ASP), la solicitarea deputatului Dan Perciun, care a spus că majorarea este cauzată de pandemie.

COVID-ul a avut un impact dramatic asupra numărului de decese în Republica Moldova în 2020. Anul trecut au murit cu 3 195 mai multe persoane decât în 2019. Această creștere constituie o majorare de aproape nouă la sută a numărului de decese, în condițiile când tendința generală din ultimii cinci ani era una de descreștere.

Impactul dramatic al COVID-ului se vede foarte clar, în special începând cu luna mai. În primele luni ale anului numărul de decese era în scădere, iar din mai se observă o creștere bruscă semnificativă. În ultimele opt luni creșterea în 2020, față de 2019 e de 21 la sută, plus 4 997 de persoane. Arătați aceste cifre scepticilor și „eroilor” decorați pentru gestionarea epidemiei”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/ Dan Perciun

Potrivit Ministerului Sănătății, de la începutul pandemiei 3 250 de persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus. Dintre care, 69 au fost lucrători medicali.

Notă: După ce știrea a fost publicată, Ministerul Sănătății a venit cu date actualizate. Astfel 3 267 de persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus, dintre care 71 de lucrători medicali.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram