/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

După 14 ore de arest, lui Navalnîi așa și nu i s-a permis să sune sau să se vadă cu avocata

missing
18 ianuarie 2021, ora 10:39

De circa o oră avocata lui Alexei Navalnîi nu poate obține permisiunea de a se vedea cu clientul său. Olga Mikhailova spune că în ciuda faptului că nu are acces, ofițerii ruși totuși au luat de la aceasta lucrurile care sunt destinate opozantului rus, care este reținut într-o secție de poliție din Himki, în apropiere de Moscova, scrie meduza.io.

Avocata a spus că la ora 10 dimineața un ofițer de serviciu a ieșit din secția de poliție, i-a fotografiat actele și a promis că-i va permite accesul, dar după o oră de vreme așa și nu a putu să se vadă cu Alexei Navalnîi.

Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus Kira Iarmiș a spus că  ofițerii nu au explicat de ce avocatei nu i se permite să se vadă cu clientul său. „Alexei a fost reținut de 14 ore, nu i s-a permis să sune, deși toți deținuții au acest drept. Acum el este lipsit și de dreptul la apărare”, a scris Kira Iarmiș pe rețelele sociale.

Alexei Navalnîi, reținut pe aeroportul Sheremetyevo după ce s-a întors din Germania, a fost dus o secție de poliție din Himki, lângă Moscova, fiind anterior anunțat în căutare federală. La sfârșitul lunii august opozantul rus a ajuns în stare de inconștiență la un spital din Omsk, iar ulterior a fost transportat în Germania, la un spital din Berlin. Mai târziu s-a dovedit că el a fost otrăvit cu „Noviciok”.

Statele Unite ale Americii și unele state ale Uniunii Europene condamnă reținerea politicianului rus Alexei Navalnîi și solicită eliberarea imediată a acestuia. Ministrul de Externe al României spune că arestarea lui Alexei Navalnîi este „inacceptabilă” și „nedemocratică”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram