Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de magistrații ruși. Ședința de judecată s-a desfășurat la o secție de poliție din Himki. 

Navalnîi este învinuit că nu a respectat condiţiile unei eliberări condiţionate după o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapidare, într-un caz din 2014 despre care Navalnîi spune că a fost fabricat.

De la reținere până la ședința de judecată de astăzi, unde s-a decis arestarea lui Navalnîi, au trecut 16 ore, iar avocata politicianului a fost anunțată cu doar câteva minute înainte de începere, notează presa rusă.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea fi condamnat la trei ani și cinci luni de închisoare.

Amintim că poliţia rusă, care a fost împânzit clădirea Aeroportului Vnukovo a arestat zeci de susţinători ai opozantului, înainte de aterizarea acestuia. Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se afla Navalnîi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar linia aeriană a comunicat că aeroportul respectiv a fost închis, iar zborul a fost redirecţionat către Şeremetievo, unde și a fost reținut la controlul de pașapoarte.

Aleksei Navalnîi a fost transferat în august 2020 în Germania, la spitalul Charite din Berlin, după ce i se făcuse rău la bordul unui avion care îl aducea din Siberia la Moscova. El a fost externat la 23 septembrie, după ce, conform spitalului, starea sa „s-a îmbunătăţit suficient”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!