Tone de apă au scurs la vale, în această dimineață, pe o stradă din capitală, după ce o țeavă de dimensiuni mari a cedat. Aglomerația din trafic a pus la încercare nervii șoferilor. Aceștia au avut nevoie și de multă îndemnare, pentru a evita șuvoiul, care a inundat drumul. Muncitorii de la Apă Canal au închis apa și au început lucrările de reparație. Problema a fost discutată și la ședința de azi a Primăriei Capitalei.

Așa arăta strada Grădina Botanică, în această dimineață. Era aproape de ora 7, atunci când a cedat o țeavă din gestiunea Regiei municipale “Apă Canal”. În câteva minute, strada s-a transformat într-un adevărat râu.

„- Ai sunat undeva? – Nu, acuș sun.”

Șoferii care s-au pomenit în trafic în acea zonă au fost puși la grea încercare, din imaginile filmate de aceștia se vede că, în unele locuri, nivelul apei depășește jantele mașinilor.

Reprezentanții de la Apă-Canal Chișinău au anunțat că, în zonă, apa a fost deconectată, iar la fața locului intervin mai multe echipe, pentru a stopa scurgerea și a evacua apa. Tot ei ne-au spus că au solicitat ajutor și de la Regia Exdrupo, ca să curețe drumul și să împrăștie material antiderapant.

Problema a fost discutată și la ședința Primăriei.

REPREZENTANT APĂ CANAL: E înlăturată problema ori nu? – Acum apa este închisă. Începem lucrările de excavare. – Să ne țineți la curent și aveți grijă că afară e rece și să nu ne trezim cu alte surprize.”

Nu este pentru prima dată, când străzile din capitală sunt inundate din motiv că cedează țevile. Cei de la Primărie susțin că acestea cedează, deoarece sunt vechi. Mai mult, potrivit lor, astfel de avarii se pot întâmpla în toate sectoarele capitalei, practic, în orice moment.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!