Fundația Anticorupție (FBK) al opozantului rus Alexei Navalnîi a estimat costul imobilului președintelui rus Vladimir Putin „palatul lui Putin”, de pe coasta Mării Negre la o sută de miliarde de ruble. Zborul asupra teritoriului de aproape 18 mii de metri pătrați este interzis, notează FBK, scrie dw.com.

Potrivit reprezentanților fondului, palatul este construit și întreținut de pe urma veniturilor a două companii de stat – „Rosnefti” și „Transneft”. Acestea sunt conduse de către de doi dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Putin, Sechin și Tokarev.

FBK a publicat planul arhitectural al clădirii ridicate. Anchetatorii susțin că planul a fost predat fundației de „unul dintre contractorii importanți care au lucrat la amenajarea palatului”.

Suprafața clădirii este de 17 691 de metri pătrați, rezultă din documentele la care face referire FBK. Potrivit anchetatorilor, aceasta este cea mai mare clădire rezidențială privată din Rusia. În teritoriul adiacent există un palat de gheață, o biserică, o seră, o casă de ceai și un tunel cu vedere la mare.

Mai multe detalii găsiți aici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!