/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

100 de miliarde de ruble. Fondul lui Navalnîi spune că a estimat costul „palatului lui Putin”

missing
19 ianuarie 2021, ora 22:09

Fundația Anticorupție (FBK) al opozantului rus Alexei Navalnîi a estimat costul imobilului președintelui rus Vladimir Putin „palatul lui Putin”, de pe coasta Mării Negre la o sută de miliarde de ruble. Zborul asupra teritoriului de aproape 18 mii de metri pătrați este interzis, notează FBK, scrie dw.com.

Potrivit reprezentanților fondului, palatul este construit și întreținut de pe urma veniturilor a două companii de stat – „Rosnefti” și „Transneft”. Acestea sunt conduse de către de doi dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Putin, Sechin și Tokarev.

FBK a publicat planul arhitectural al clădirii ridicate. Anchetatorii susțin că planul a fost predat fundației de „unul dintre contractorii importanți care au lucrat la amenajarea palatului”.

Suprafața clădirii este de 17 691 de metri pătrați, rezultă din documentele la care face referire FBK. Potrivit anchetatorilor, aceasta este cea mai mare clădire rezidențială privată din Rusia. În teritoriul adiacent există un palat de gheață, o biserică, o seră, o casă de ceai și un tunel cu vedere la mare.

Mai multe detalii găsiți aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram