/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Salvatorii vin cu mai multe atenționări în legătură cu tradiția de scufundare de Bobotează

missing
19 ianuarie 2021, ora 09:31

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu un șir de recomandări pentru cetățenii Republicii Moldova în ajun de sărbătoarea creștină ortodoxă de stil vechi Boboteaza. Atenționările salvatorilor sunt în contextul tradiției de scufundare în apele bazinelor acvatice.

Potrivit informațiilor, în preajma bazinelor acvatice, la solicitare, mai multe echipe de salvatori ar putea monitoriza situația.

IGSU recomandă scufundarea doar în locuri special amenajate cu această ocazie. Intrarea în apa rece se poate realiza în grupuri mici, pentru a evita deteriorarea gheții, dar și a cazurilor de prăbușire.

„Oamenii sunt îndemnați să fie foarte prudenți și să intre sub apă, doar dacă au o condiție fizică bună. Este interzis accesul minorilor fără supravegherea părinților”, mai spun salvatorii.

În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să nu ezite și apeleze Serviciul 112.

Astăzi, creștinii ortodocși sărbătorește Boboteaza pe stil vechi. Boboteaza încheie ciclul celor sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram