Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, păstrează tradițiile. Și în acest an politicianul a decis să facă baie în apa rece a unui lac de Bobotează. Despre aceasta politicianul a comunicat pe pagina sa de Facebook și a anexat un video la mesaj.

„Tradițional, în fiecare an de Bobotează, indiferent de timpul de afară, obișnuiesc să fac baie în apa rece a unui lac. Astăzi – la Mănăstirea Țigănești, alături de zeci de enoriași. Este o tradiție frumoasă prin care ne călim fizic și spiritual. Încă o dată felicitări cu prilejul acestei frumoase sărbători. Botezul Domnului să ne aducă liniște în suflet și binecuvântare în familie”, a menționat Dodon.

Amintim că, astăzi creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza. În biserici, preoţii oficiază slujbe şi împart agheasmă. De asemenea, de Bobotează, este respectată şi tradiţia scăldatului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!