Ruşii sărbătoresc Bobetează pe stil vechi şi este o tradiţie scufundarea în lacuri şi râuri pentru a sărbători botezul lui Iisus în râul Iordan.

Aceasta este prima înregistrare video oficială a lui Putin, în vârstă de 68 de ani, celebrând Bobotează de la 19 ianuarie 2018. Informaţiile despre băile sale de Bobotează din anii următori conţineau doar fotografii arhivate.

Videoclipul este considerat şi un exerciţiu de imagine al liderului de la Kremlin, confruntat cu o situaţie economică dificilă, pandemia de COVID-19 care a dus la deceseul a peste 66.000 de persoane, dar şi cu o opoziţie în creştere.

Contul Twitter pe care a fost postat videoclipul precizează doar că a fost filmat în afara Moscovei, iar afară erau minus 20 de grade Celsius.

Baia lui Putin continuă, de asemenea, tradiţia ca el să fie fotografiat cu pieptul gol, implicat în activităţi, inclusiv călărie, vânătoare, prinderea peştilor şi relaxarea la soare în Siberia, aminteşte The Moscow Times.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!