/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ „Unde oamenii să meargă?”. Chișinăuienii, indignați pentru că a fost interzisă staționarea pe Calea Moșilor

missing
19 ianuarie 2021, ora 21:43

Șoferii microbuzelor care circulă pe strada Calea Moșilor, din zona Gării Auto de Nord din Capitală, nu vor mai avea voie să ia pasagerii care îi așteaptă lângă sensul giratoriu. Cei care doreau până acum să se deplaseze spre strada Izmail, urcau de la stația improvizată din zonă, lucru care a fost interzis, de curând. Anunțul a fost făcut, ieri, de către primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Oamenii care doresc să se deplaseze spre strada Izmail dinspre sectorul Centru al capitalei, sunt indignați de decizia autorităților.

MARIANA BUCIUCEANU, REPORTERĂ TV8: „Pasagerii au de parcurs o distanță de aproximativ 200 de metri, până la această stație de așteptare existentă. În același timp, oamenii susțin că, până să ajungă în acest loc, le ia timp, iar dacă mai au și genți grele, le este chiar dificil”.

„Acesta este cel mai bun loc. Și dacă pe aceasta vor s-o interzică, unde oamenii să meargă? Acolo, la stație, ori înapoi să se întoarcă? Oamenii cu gențile vin din orice colț al țării, din diferite zone și trebuie să meargă pe jos”?

„Cred că e incorect. Lumea stă și așteaptă ore în șir, nu e prea bine. Pentru oamenii de rând nu e prea bine lucrul acesta. Ar fi bine să fie făcută o stație mai aproape. Să fie aranjat pentru lume. Dacă e aici, posibil și aici văd că ceva se construiește. Ar fi de dorit de construit ceva și pentru popor”.

Pe de altă parte, unii afirmă că zona este destul de periculoasă, pentru a fi traversată, dar și calea este lungă până la stația deja existentă de pe strada Izmail.

„- Vă este comod aici? – E puțin riscant, dacă sincer. E foarte riscant, pentru că sunt mașini în stânga, și-n dreapta. Și e periculos, chiar și pentru copii, și un bătrân care trece”.

„Dacă aici este un loc amenajat pentru stație, cred că, totuși, ar trebui aici să fie amenajată stația. Oamenii se grămădesc acolo pentru că așa s-au deprins de mult timp”.

De asemenea, șoferii spun că, deocamdată, nu există un semn care să interzică staționarea. De fapt, ei nici nu văd o problemă de a staționa în acest loc.

„Nu sunt de acord, fiindcă în partea cealaltă nu o să ne permită nimeni să trecem înainte. Și o să stăm în ambuteiaj, mai mare ambuteiaj se va face”.

„Un semn, atât! Un semn oprirea interzisă și s-a rezolvat întrebarea”.

„Dacă chiar nu e… Mașinile să nu stea aici. Toată lumea să se ducă, să treacă și-i aproape cu o geantă mare, cu un copil, trebuie să…da… Dar să nu stea mașinile astea, iată cât loc de trecut. Se poate de făcut”.

În același timp, primarul Capitalei Ion Ceban, a menționat ieri în cadrul ședinței Primăriei că această stație este una improvizată și ilegală.

ION CEBAN, PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI: „În locul unde așteaptă oamenii, în acel buzunar este ilegal și acolo nu poate fi amenajată o stație de așteptare, microbuzele nu vor mai avea dreptul în această săptămână să rămână și să staționeze în stație și vor merge exact ca transportul public, care va ocoli strada.”

Prin urmare, primarul general a rugat oamenii să nu mai aștepte în zadar microbuzele, în stația improvizată de pe strada Calea Moșilor din zona Gării de Nord din Capitală. Și șoferii de microbuze au fost avertizați în această privință. Ei au la dispoziție 10 zile, pentru a se acomoda, iar până la finele acestei săptămâni să circule după un grafic nou.

REPORTERĂ TV8: MARIANA BUCIUCEANU
IMAGINI: SERGHEI CIUBARU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram