Numărul viețuitoarelor de la Grădina Zoologică din capitală s-a majorat cu 31 de exemplare noi. Dintre acestea, 7 specii au ajuns pentru prima dată la noi, precum: lemur, caracal (râsul african), serval, mara (iepure de Patagonia), capybara, capricorn (capre de munte), lupoaice și maimuțe.

Animalele au fost aduse din Rusia, de la grădinile zoologice din Novosibirsk și Habarovsk. Desprea aceasta anunță Primăria municipiului Chișinău într-un comunicat de presă.

Actualmente noile viețuitoare de la ZOO se află în carantină, iar vizitatorii le vor putea admira din primăvară. Între timp, sunt pregătite noi voliere și spații pentru animalele recent achiziționate.

Totodată, instituția de profil negociază cu alte menajerii din Europa, pentru a aduce la Chișinău și câțiva lei.

În prezent, Grădina Zoologică din Chișinău numără peste 1100 de viețuitoare de pe toate continentele, animale și păsări din 169 de specii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!