/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Reprezentanţii spitalelor din Paris avertizează că răspândirea bolii s-ar putea accelera în următoarele luni

missing
20 ianuarie 2021, ora 12:35

Răspândirea noului coronavirus în Franţa ar putea să se accelereze rapid în lunile următoare din cauza apariţiei unei variante mai contagioase, au avertizat miercuri doi reprezentanţi ai spitalelor din Paris, sporind temerile impunerii unei al treilea lockdown în această ţară, transmite Reuters și Agerpres.ro.

Şeful secţiei de boli infecţioase a spitalului parizian Saint Antoine, Karine Lacombe, şi directorul general al sistemului spitalicesc din Paris, Martin Hirsch, au atras atenţia asupra presiunii suplimentare la care ar putea fi supusă infrastructura medicală.

Precedentele două lockdown-uri puse în practică de guvernul francez anul trecut au avut drept scop prevenirea situaţiilor în care spitalele să fie copleşite de pacienţii cu COVID-19.

”Ştim că această variantă a virusului se răspândeşte mult mai rapid şi, mai presus de orice, este mai infecţioasă. Aşadar, da, credem că ea va schimba dinamica pandemiei în săptămânile următoare”, a declarat Laborde pentru postul BFM TV.

Răspândirea acestei variante, detectată prima dată în Anglia, a determinat Regatul Unit, Germania şi Irlanda să reintroducă lockdown-uri stricte.

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă în Franţa a crescut consecutiv în ultimele zece zile, până la 2.839 marţi, o evoluţie fără precedent dup

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram