Trei persoane, printre care și un copil, au fost transportate de urgență la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Este vorba despre o familie din satul Bobocica, raionul Cantemir.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, familia a încălzit soba, iar din cauza gazului toxic emanat, aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un bărbat în vârstă 44 de ani, o femeie în vârstă de 38 de ani, dar și copilul acestora, un băiat de 3 ani, au fost spitalizați după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Incendiul în locuință nu s-a produs. La moment viața persoanelor este în afara pericolului.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii despre riscurile exploatării surselor de încălzire defecte și a sobelor neverificate.

Din cauza fisurilor sau a coșului de fum defecte, oamenii se pot intoxica cu monoxid fără de a conștientiza sursa de intoxicației. Monoxidul de carbon nu are miros, nici culoare, iar din această cauză, mulți oameni prea târziu se pot adresa după ajutor.

Pompierii îndeamnă persoanele să fie foarte prudente și să aerisească cât mai des încăperile, iar pe noapte focul din sobe trebuie stins.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!