/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Un deputat care a atacat la CCM statutul limbii ruse îi răspunde lui Nagacevschi: „Să demonstreze cu argumente juridice că-s cei mai tari”

missing
20 ianuarie 2021, ora 12:32

Deputatul Platformei DA Dinu Plîngău a venit cu o replică la comentariile făcute de către ministrul Justiției Fadei Nagacevschi cu privire la ședința care va avea mâine la Curtea Constituțională a Moldovei (CCM), în cadrul căreia magistrații se vor expune asupra constituționalității legii cu privire la limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. 

După ce ministrul Justiției a acuzat autorii sesizării că prin atacarea limbii ruse își vor crește ratingul politic, Dinul Plângău a venit cu o reacție. Pe pagina sa de Facebook, alesul poporului  a scris că: „îi sugerez domnului ministru să se pregătească foarte bine de procesul de mâine. Anume acolo, la CCM, atât dumnealui cât și autorii din partea PSRM să demonstreze cu argumente juridice că-s cei mai tari. Eu voi veni foarte pregătit și le voi demonstra că nu au dreptate, fără a ține cont de agonia emoțională de astăzi”.

Deputatul a mai spus că la ora 13:00 va avea un live pe Facebook, unde va comenta acest subiect.

În cadrul unui briefing de presă de pe 20 ianuarie, Ministrul Justiției a spus că contestarea legii cu privire la limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova la CCM reprezintă un eșec lamentabil, indiferent de ce soluție vor adopta magistrații.

Menționăm că sesizările la CCM au fost depuse de către deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu. CCM se va expune pe 21 ianuarie a supra constituționalității legii cu privire la limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Ședința va începe la ora 10:00.

Amintim că în proiectul de lege, semnat de mai mulți deputați socialiști, se menționează că „limba rusă, în calitate de limbă de comunicare interetnică se întrebuințează pe teritoriul republicii și se folosește alături de limba de stat”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram