/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Schimbarea puterii în SUA: Joe Biden a fost învestit în funcția de președinte

missing
20 ianuarie 2021, ora 20:16

Cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden a fost învestit astăzi, 20 ianuarie. Evenimentul din centrul capitalei federale americane s-a desfăşurat în condiţii deosebite: măsuri speciale de securitate ca urmare a violenţelor recente de la Capitoliu şi participare restrânsă a publicului larg din cauza crizei sanitare. Ceremonia a avut loc în absenţa lui Donald Trump, scrie agerpres.ro.

Preşedintele american Joe Biden a pledat pentru unitate în discursul său de după depunerea jurământului, cerându-le oamenilor să aibă „un nou început” şi să nu lase politica să fie un „foc dezlănţuit” care provoacă divizare, relatează dpa.

„Pentru a depăşi aceste provocări, a ne vindeca sufletul şi a asigura viitorul Americii avem nevoie de mai mult decât cuvinte. Este nevoie de lucrul cel mai greu de obţinut într-o democraţie: de unitate”, a spus Biden.

Foştii preşedinţi americani Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama au fost prezenţi la Capitol Hill pentru ceremonia de învestire a lui Joe Biden.

Mai mulţi lideri republicani-cheie au venit la Capitoliu pentru a participa la ceremonia de învestitură, pentru a da un semnal de unitate şi de sprijin pentru un transfer paşnic de putere în pofida absenţei fostului preşedinte Donald Trump, notează dpa. Printre republicanii care participă se află senatorul Mitch McConnell, liderul republicanilor din Senat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram