/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Decizia privind arestul lui Alexei Navalnîi, atacată. Opozantul rus se află într-o închisoare de maximă securitate

missing
21 ianuarie 2021, ora 14:33

Decizia privind arestarea pentru 30 de zile a opozantului rus Alexei Navalnîi a fost atacată de avocații săi, scrie meduza.io. Astfel, apărarea  cere eliberarea lui Navalnîi.

Sursa scrie că opozantul rus se află în Izolatorul 99/1 de pe teritoriului închisorii „Tăcerea Marinarului”. Reuters notează că închisoarea de maximă securitate este controlată de serviciile secrete ruseşi şi un loc în care au fost închişi, de-a lungul vremii, o serie de deţinuţi celebri ori opozanţi ai Kremlinului.

Alexei Navalnîi a fost reținut pe 17 ianuarie, la controlul de pașapoarte pe Aeroportul Şeremetievo, atunci când se întorcea din Germania. Decizia privind arestul politicianului a fost luată chiar într-o secție de poliție din Himki.

Amintim că poliţia rusă, care a fost împânzit clădirea Aeroportului Vnukovo a arestat zeci de susţinători ai opozantului, înainte de aterizarea acestuia. Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se afla Navalnîi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar linia aeriană a comunicat că aeroportul respectiv a fost închis, iar zborul a fost redirecţionat către Şeremetievo, unde și a fost reținut la controlul de pașapoarte.

Aleksei Navalnîi a fost transferat în august 2020 în Germania, la spitalul Charite din Berlin, după ce i se făcuse rău la bordul unui avion care îl aducea din Siberia la Moscova. El a fost externat la 23 septembrie, după ce, conform spitalului, starea sa „s-a îmbunătăţit suficient”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram