/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Câți bani a cheltuit Maia Sandu pentru deplasarea de serviciu de la Bruxelles

21 ianuarie 2021, ora 18:33

Aproximativ 46 de mii de lei a cheltuit președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru deplasarea de serviciu la Bruxelles, Belgia. Cheltuielile efectuate în cadrul vizitei au fost făcute publice în cadrul unei note informative publicate de Președinția Republicii Moldova.

Mai exact, pentru perioada în care s-a aflat la Bruxelles, Maia Sandu a cheltuit 45.800 de lei, dintre care, 7.900 constituia diurna, 14.800 de lei a costat cazarea, iar 23.100 au costat biletele avia.

Banii pentru deplasare au fost utilizați din bugetul de stat. Amintim că, în perioada 17-19 ianuarie, președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles.

Din delegația oficială a Republicii Moldova a făcut parte Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

În cadrul vizitei, șefa statului a avut întâlniri cu mai mulți oficiali europeni printre care, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi și cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și Vicepreședinte al Comisiei Europene. Aceasta a fost a doua vizită oficială în calitate de președinte al R. Moldova în afara țării a Maiei Sandu, prima vizită fiind în Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram