Aproximativ 46 de mii de lei a cheltuit președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru deplasarea de serviciu la Bruxelles, Belgia. Cheltuielile efectuate în cadrul vizitei au fost făcute publice în cadrul unei note informative publicate de Președinția Republicii Moldova.

Mai exact, pentru perioada în care s-a aflat la Bruxelles, Maia Sandu a cheltuit 45.800 de lei, dintre care, 7.900 constituia diurna, 14.800 de lei a costat cazarea, iar 23.100 au costat biletele avia.

Banii pentru deplasare au fost utilizați din bugetul de stat. Amintim că, în perioada 17-19 ianuarie, președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles.

Din delegația oficială a Republicii Moldova a făcut parte Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

În cadrul vizitei, șefa statului a avut întâlniri cu mai mulți oficiali europeni printre care, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi și cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și Vicepreședinte al Comisiei Europene. Aceasta a fost a doua vizită oficială în calitate de președinte al R. Moldova în afara țării a Maiei Sandu, prima vizită fiind în Ucraina.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!