/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/LIVE FOTO/ CC, în deliberări și urmează să decidă dacă legea cu privire la limbile vorbite este constituțională sau nu. Manifestanții, în continuare în fața instituției 

missing
21 ianuarie 2021, ora 12:41

Update 12:35 // Magistrații Curții Constituționale au intrat în deliberări pentru a examina sesizările privind constituționalitatea legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Decizia urmează să fie pronunțată la ora 14:30. Între timp, protestul din fața Curții Constituționale continuă.

Manifestații continuă să aștepte decizia Curții Constituționale. O parte din protestatari cer anularea legii spun că trebuie să fie anulată.


***

Mai mulți oameni protestează acum în fața Curții Constituționale, acolo unde magistrații examinează constituționalitatea legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe de-o parte mai mulți oameni cer anularea legii, iar alți manifestanți susțin inițiativa legislativă. În fața Curții Constituționale se află și mai mulți polițiști.

„Curtea Constituțională trebuie să anuleze legea”, spun o parte din manifestanți, care spun că legea este neconstituțională.

De cealaltă parte, susținătorii inițiativei legislative au venit cu drapelele partidului politic „Ai noștri”.

Sesizările depuse de deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, care au contestat Legea nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

În proiectul de lege, semnat de mai mulți deputați socialiști, se menționează că „limba rusă în calitate de limbă de comunicare interetnică se folosește pe teritoriul republicii alături de limba de stat”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram