Update 12:35 // Magistrații Curții Constituționale au intrat în deliberări pentru a examina sesizările privind constituționalitatea legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Decizia urmează să fie pronunțată la ora 14:30. Între timp, protestul din fața Curții Constituționale continuă.

Manifestații continuă să aștepte decizia Curții Constituționale. O parte din protestatari cer anularea legii spun că trebuie să fie anulată.


***

Mai mulți oameni protestează acum în fața Curții Constituționale, acolo unde magistrații examinează constituționalitatea legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe de-o parte mai mulți oameni cer anularea legii, iar alți manifestanți susțin inițiativa legislativă. În fața Curții Constituționale se află și mai mulți polițiști.

„Curtea Constituțională trebuie să anuleze legea”, spun o parte din manifestanți, care spun că legea este neconstituțională.

De cealaltă parte, susținătorii inițiativei legislative au venit cu drapelele partidului politic „Ai noștri”.

Sesizările depuse de deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, care au contestat Legea nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

În proiectul de lege, semnat de mai mulți deputați socialiști, se menționează că „limba rusă în calitate de limbă de comunicare interetnică se folosește pe teritoriul republicii alături de limba de stat”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!