/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Socialiștii, nemulțumi de decizia CC care a declarat neconstituțională legea privind limbile vorbite: „Intenționăm să reinițiăm adoptarea proiectului”

missing
21 ianuarie 2021, ora 17:05

Partidul Socialiștilor se arată nemulțumit de decizia Curții Constituționale, care a declarat neconstituțională Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, și o condamnă. 

„Considerăm că această decizie este motivată politic și nu corespunde cu spiritul statului de drept, care trebuie să fie respectat de reprezentanții sistemului judiciar și cu atât mai mult de judecătorii Curții Constituționale a țării. Nu este pentru prima dată când Curtea Constituțională a Republicii Moldova aprobă decizii părtinitoare din punct de vedere politic, anulând legile și deciziile autorităților alese democratic. Prin astfel de decizii, Curtea Constituțională subminează una dintre cele mai importante fundamente ale unui stat democratic – principiul separării puterilor”, spun reprezentanții PSRM.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova intenționează să reinițieze adoptarea Legii privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova în Parlamentul țării.

Potrivit proiectului de lege, adoptat de Parlament în sesiunea de toamnă a anului 2020 la inițiativa PSRM, „limba rusă urma să fie folosită pe teritoriul republicii alături de limba de stat”.

Astăzi, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea cu privire la limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Sesizările au fost depuse de către deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram