Partidul Socialiștilor se arată nemulțumit de decizia Curții Constituționale, care a declarat neconstituțională Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, și o condamnă. 

„Considerăm că această decizie este motivată politic și nu corespunde cu spiritul statului de drept, care trebuie să fie respectat de reprezentanții sistemului judiciar și cu atât mai mult de judecătorii Curții Constituționale a țării. Nu este pentru prima dată când Curtea Constituțională a Republicii Moldova aprobă decizii părtinitoare din punct de vedere politic, anulând legile și deciziile autorităților alese democratic. Prin astfel de decizii, Curtea Constituțională subminează una dintre cele mai importante fundamente ale unui stat democratic – principiul separării puterilor”, spun reprezentanții PSRM.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova intenționează să reinițieze adoptarea Legii privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova în Parlamentul țării.

Potrivit proiectului de lege, adoptat de Parlament în sesiunea de toamnă a anului 2020 la inițiativa PSRM, „limba rusă urma să fie folosită pe teritoriul republicii alături de limba de stat”.

Astăzi, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea cu privire la limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Sesizările au fost depuse de către deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!