/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Atacuri sinucigașe la Bagdad: Cel puțin 28 de persoane au murit, iar alte 70 au fost rănite

21 ianuarie 2021, ora 13:57

Cel puțin 28 de oameni au murit și peste 70 au fost răniți în urma unor atacuri sinucigașe care au avut loc în Bagdad. Din primele informații, atacatorii purtau veste explozive și s-au aruncat în aer într-o piața aglomerată din centrul orașului. Din primele declarații făcute de Ministrul de Interne, primul sinucigaș a cerut ajutor în stradă spunând că e bolnav, pentru a strânge cât mai mulți oameni în jur. Zeci de persoane din piața centrală din Bagdad s-au strâns în jurul lui, moment în care a detonat bomba, scrie digi24.ro

A doua bombă a fost detonată la scurt timp după prima, când cei prezenți au încercat să le acorde primul ajutor victimelor.

Potrivit sursei citate, toate spitalele din Bagdad au fost mobilizate pentru a prelua răniții în urma atentatului. Potrivit CNN, bilanțul morților ar putea să crească din cauza stării critice în care se află multe dintre victime.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Irak a transmis că două atacuri sinucigașe au avut loc joi dimineața în zona Bab al-Sharqi din Bagdad. Bilanțul inițial dat de poliție e a fost de 7 morți.

Până acum nu a existat nicio revendicare. Atentatele sinucigașe au fost rare în capitala irakiană de la înfrângerea Statului Islamic în 2017. Ultimul a avut loc în ianuarie 2018, tot în Piața Tayaran, în urma căruia au murit 27 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram