/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Detalii despre dosarul BORȘ. Igor Borș, despre discuția cu Vladimir Plahotniuc: „Mi-a spus fără ezitare că este vorba de Viorel Morari.”

missing
21 ianuarie 2021, ora 22:00

Ținut timp de un an în arest preventiv, iar recent achitat în totalitate, Igor Borș, cofondatorul unei companii peco, îl acuză pe Viorel Morari că ar sta în spatele atacului. În prima sa apariție publică de la retragerea acuzațiilor, omul de afaceri a declarat că a aflat acest lucru chiar de Vladimir Plahotniuc, pe care l-a întâlnit după ce a ieșit din închisoare. De partea cealaltă, Morari se declară nevinovat. Iar anterior, la o emisiune de la TV8, acesta a precizat că nu-l mustră conștiința pentru acest dosar și că a acționat conform legii.

IGOR BORȘ, COFONDATORUL UNEI COMPANII PECO: „- Morari spune acum că este nevinovat. Am fost încarcerat un an. Un an am stat, doar eu știu cum a fost.

„ – În decurs de un an, copiii mei au venit o singură dată să îi văd. Erau fete de 11 ani, pe atunci. Le-au percheziționat peste tot. După acel episod, i-am interzis soției să mai vină în închisoare.”

Igor Borș a fost reținut în 2018, acuzat, alături de alte șase persoane, de spălare de bani. Fratele său, și el fondator la compania peco, a evitat arestul pentru a fugit din țară. Timp de un a fost ținut în arest preventiv, dar, spune el, nu a fost audiat niciodată. Procurorii au intentat dosarul penal în baza unui control fiscal, care însă a fost anulat mai apoi de judecători. Ulterior, procurorii i-au scos pe toți de sub urmărire penală, singurul figurant deferit justiției fiind co-proprietarul rețelei de benzinării, Igor Borș. Pentru că legea nu permite cercetarea în arest preventiv mai mult de 12 luni, el a fost eliberat din detenție. Aflat deja în libertate, el s-a întâlnit cu Vladimir Plahotniuc, în condițiile în care mai multe surse media scriau la acel moment că afacerea sa era râvnită de oameni din anturajul democraților.

IGOR BORȘ, COFONDATORUL UNEI COMPANII PECO: „M-a întrebat: cine credeți că a vrut să vă ia afacerea?
I-am răspuns că nu știu cine are nevoie de asta, dar sunt sigur că acest lucru îl știe persoana care v-a spus despre relația mea cu Veaceslav Platon. Mi-a spus fără ezitare că este vorba de Viorel Morari.”

Într-o scurtă conversație cu avocatul lui Viorel Morari, acesta a declarat pentru TV8 că clientul său se declară nevinovat. Dosarul intentat fraților Borș a fost discutat, acum o săptămână, și la emisiunea Politica Nataliei Morari, la care a participat șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție. Acesta a declarat că nu are de ce să-l mustre conștiința, fiind convins că a acționat conform legii.

VIOREL MORARI, ȘEFUL PROCURATURII ANTICORUPȚIE, SUSPENDAT DIN FUNCȚIE:  „- Pe mine de ce să mă pună pe gânduri? -Totul a fost ok cu acest dosar? –Arestul lui a fost menținut de prima instanță și de Curtea de Apel. -Vă mustră conștiința pentru acest dosar? -Pentru dosarul cu Borș? Nu. Eu am făcut tot ce corespunde legea.”

Acum o lună, Igor Borș a fost achitat în totalitate, după ce dosarul său a fost inclus în lista celor 38 de cauze penale intentate la comandă politică. Zilele trecute, Viorel Morari a fost reținut fiind acuzat că ar fi fabricat acest dosar. Procurorii de la PCCOCS i-au înaintat patru capete de acuzare, pe care Morari nu le recunoaște. Deși au cerut arestarea lui, instanța l-a eliberat aseară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram