/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Franța impune noi reguli de intrarea în țară începând de duminică

22 ianuarie 2021, ora 12:12

Franţa a anunţat că va impune călătorilor care vin din alte ţări europene să prezinte un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de plecare. Regula este valabilă începând de duminică, 24 ianuarie.

Decizia a fost prezentată de președintele francez, Emmanuel Macron la finalul reuniunii șefilor de stat sau de guvern din UE în format de videoconferință.

„Introducem obligația de prezentare a unui test negativ la Covid-19, realizat cu 72 de ore înaintea plecării pentru toți călătorii europeni. Lucrătorii transfrontalieri și transportul terestru vor fi exceptați de la această obligație”, a precizat președintele la finalul reuniunii UE.

Această decizie se înscrie în recomandarea adoptată de Consiliu la 13 octombrie, destinată „adoptării măsurilor sanitare mai stricte garantând buna funcționare a pieței interne”.

Potrivit reprezentanților președinției franceze, măsura nu se referă la călătoriile esenţiale și la muncitorii frontalieri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram