Franţa a anunţat că va impune călătorilor care vin din alte ţări europene să prezinte un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de plecare. Regula este valabilă începând de duminică, 24 ianuarie.

Decizia a fost prezentată de președintele francez, Emmanuel Macron la finalul reuniunii șefilor de stat sau de guvern din UE în format de videoconferință.

„Introducem obligația de prezentare a unui test negativ la Covid-19, realizat cu 72 de ore înaintea plecării pentru toți călătorii europeni. Lucrătorii transfrontalieri și transportul terestru vor fi exceptați de la această obligație”, a precizat președintele la finalul reuniunii UE.

Această decizie se înscrie în recomandarea adoptată de Consiliu la 13 octombrie, destinată „adoptării măsurilor sanitare mai stricte garantând buna funcționare a pieței interne”.

Potrivit reprezentanților președinției franceze, măsura nu se referă la călătoriile esenţiale și la muncitorii frontalieri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!