/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Navalnîi ar putea fi condamnat la peste 13 ani de închisoare, iar mișcarea de opoziție a acestuia, distrusă

missing
22 ianuarie 2021, ora 16:36

Guvernul rus vrea ca Alexei Navalnîi să fie condamnat la peste 13 ani de închisoare, în încercarea de a destructura mișcarea de opoziție creată în jurul acestuia, scrie Bloomberg vineri, citat de Moscow Times. Noua lungime a condamnării dorite de Kremlin arată o schimbare a strategiei regimului Putin în privința lui Navalnîi, care până acum era arestat pentru câteva săptămâni și apoi eliberat. Acest lucru arată că, de data asta, puterea de la Kremlin se simte amenințată de amploarea posibilă a protestelor anunțate de susținătorii opozantului și dorește să destructureze mișcarea de opoziție. 

Navalnîi ar putea să primească luna viitoare o sentință de 3 ani și jumătate de închisoare pentru o acuzație mai veche de delapidare, scrie Bloomberg, citând două surse apropiate de Kremlin. El ar mai putea să primească încă 10 ani de închisoare pentru noi acuzații despre furtul donațiilor făcute de susținătorii săi, scrie digi24.ro.

Kremlinul speră ca „odată ce el intră la închisoare, mișcarea sa de opoziție sa-și piardă direcția”.Navalnîi, care a fost arestat duminică direct pe aeroportul din Moscova, după ce s-a întors din Germania, și-a mobilizat susținătorii la proteste, după ce a făcut public un filmuleț care a devenit viral, despre palatul de 1 miliard de euro al lui Vladimir Putin.

Clipul a adunat peste 50 de milioane de vizualizări în trei zile. Protestele cerute de liderul opoziției sunt anunțate a avea loc sâmbătă în 65 de orașe din Federația Rusă.

Poliţia din Moscova a atenţionat vineri că orice manifestaţie ilegală „va fi reprimată”, informează AFP şi Reuters.

„Orice tentativă de a organiza un eveniment public neautorizat şi orice acţiune provocatoare vor fi considerate o ameninţare la adresa ordinii publice şi vor fi reprimate fără întârziere”, a anunţat poliţia capitalei ruse, cu referire la „acţiunile ilegale prevăzute să aibă loc pe 23 ianuarie 2021”.

La rândul său, Kremlinul a declarat că manifestaţiile de protest convocate pentru sâmbătă pentru a cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi sunt ilegale şi promovate de persoane pe care le-a calificat drept nişte „provocatori”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram