Peste 20 de tone de mere din Republica Moldova, care urmau să ajungă în regiunea Bryansk din Federația Rusă, au fost returnate exportatorului. Potrivit Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară, merele ar fi infectate. 

„În urma unor verificării, în merele moldovenești, exista bănuiala că ar fi infectate. Merele au fost supuse unei analize de laborator care a confirmat prezența moliei orientale”, se arată în comunicatul e presă al Rosselkhoznadzor.

În conformitate cu clauza, Deciziile Comisiei Uniunii Vamale „Cu privire la asigurarea carantinei vegetale în Uniunea Economică Eurasiatică”, Departamentul Rosselkhoznadzor a decis interzicerea importului acestui lot de mere pe teritoriul Federației Ruse.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!