/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Restaurantele, barurile, cinematografele și sălile de jocuri din București se redeschid de luni

missing
22 ianuarie 2021, ora 15:38

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis ridicarea mai multor restricții în Capitala României, începând cu ziua de luni. Decizia vine după ce trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori, au confirmat pentru digi24.ro surse care au luat parte la ședință.

Astfel, de luni se redeschid la interior, în limita a 30% din capacitate restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc.

„Este a treia zi consecutivă cu incidență sub 3 la mie. A trebuit să convocăm comitetul. S-a hotărât ca începând cu 25 ianuarie, ora 0:00 să fie relaxate mai multe măsuri. Așa cum am prezentat deja relaxarea vizează domeniul Horeca. O capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor normelor. În domeniul sălilor de spectacol, teatre, cinamatografe, cu 30% prezența publicului. Li se permite funcționarea cu public și sălilor de jocuri de noroc, tot așa, cu 30% din capacitate, între 6 diminteața și ora 21…

Vom fi intransigenți. Am hotărât intensificarea controalelor. Nu doresc să comentez declarațiile domnului ministru al Sănătății. Cifrele sunt raportate de structuri din Ministerul Săntății”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Comitetul pentru Situații de Urgență din București s-a întrunit vineri, de la ora 13:00, pentru a aproba ridicarea unor restricții ce vizează Capitala. Decizia vine după ce incidența COVID-19 în București a scăzut sub 3 cazuri la mie.

Municipiul Bucureşti a rămas pentru a treia zi consecutiv în zona portocalie în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, după ce vineri a înregistrat 2,52 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a avut 2,69 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiții, este de așteptat să existe o relaxare a restricțiilor începând de sâmbătă.

Ministrul Sănătății din România, Vlad Voiculescu, a cerut menținerea restricțiilor din Capitală, printr-o scrisoare deschisă trimisă la CMBSU, vineri.

Ministerul Săntății susține că au fost indentificate noi cazuri de infecție cu tulpina britanică a virusului Sars-Cov-2 crescând nivelul de alertă de la ridicat la foarte ridicat. Un caz de infecție cu această variantă a coronavirusului ar fi fost identificat astăzi în zona limitrofă a Bucureștiului, se arată în scrisoare.

„Considerăm că în contextul național și european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major”, precizează ministrul, care susține că alte relaxări ar pune în pericol redeschiderea școlilor, care este o prioritate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram