Astăzi abordăm în cea de a 4-a ediție a emisiunii online, Documentele la control, subiectul alocațiilor pentru copiii cu cetățenie Română. Această temă este tot mai  actuală pentru persoanele care au reușit să redobândească cetățenia română și sunt acum în proces sau intenționează să obțină această alocație lunară pentru copii.

Legea prevede că alocația de stat pentru copii în România este oferită tuturor copiilor cu vârsta sub 18 ani, cetățeni români , ai căror părinți au fost sau nu, angajați pe teritoriul României, fără nicio discriminare. Pentru a beneficia de alocație pentru copil, unul dintre părinții acestuia trebuie să dețină  un buletin românesc.

Suma alocației pentru copii 0-2 ani — 311 RON (aplicat 64 euro) pe lună; 2-18 ani — de la 156 RON (aplicat 32 euro) pe lună.

Care este procedura de obținere a alocației pentru copii în România și ce acte sunt necesare,aflați în emisiunea online Documentele la control pe TV8.MD.

Pentru a urmări primele trei ediții, vă invităm să accesați următoarele link-uri: Ediția 1, Ediția 2, Ediția 3.

Acest produs media este realizat la solicitarea și cu suportul Centrului Unic de Documente – Documente.MD!

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!