/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, reales pe fundalul unui protest

missing
22 ianuarie 2021, ora 22:55

Leonid Oleinicenco a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal, pentru următorii patru ani. Alegerile au avut loc cu un singur concurent, după ce Comisia de Organizare a Congresului nu a admis și candidatura lui Radu Rebeja la funcția de președinte FMF. Leonid Oleinicenco a fost votat de 104 dintre cei 111 delegați ai Congresului. Rebeja și echipa au protestat din nou față de modul în care au fost organizate alegerile conducătorului Federației Moldovenești de Fotbal.

Alegerile pentru noua conducere a Federației Moldovenești de Fotbal a fost lipsită de orice suspans, întrucât, la Congres, a fost admis un singur candidat, fiind vorba despre Leonid Oleinicenco. De partea cealaltă, candidatura fostului internațional Radu Rebeja, care și-a depus și el dosarul, dar a fost respinsă. Acesta consideră că i s-a făcut o mare nedreptate, de aceea a ieșit la protest, pentru a doua zi consecutiv.

RADU REBEJA, FOST INTERNAȚIONAL MOLDOVEAN: „S-a votat atât agenda, cât și neadmiterea mea ca candidat. Evident s-a votat prin votare deschisă. Chiar dacă au un singur candidat, puteau risca, cel puțin, să afle părerea reală a membrilor”.

Radu Rebeja nu a fost admis la Congres nici în calitate de afiliat FMF, și nici ca deputat. În schimb, unii dintre membrii echipei sale, au reușit, până la urmă, să asiste la alegeri.

SERGHEI CHISELIOV, DEPUTAT PD: „Eu de 60 de ori, 60, 60 de ori am cerut cuvântul la Congres. Nu mi l-au oferit. Cu două sau trei luni înaintea alegerilor, 80% din oameni și participanții la Congres îl susțineau pe Radu Rebeja”.

Potrivit celor din echipa lui Radu Rebeja, în luna noiembrie, 12 dintre membrii afiliați ai FMF, care trebuiau să participe la Congresul de astăzi, au fost scoși din lista persoanelor afiliate.

ADRIAN SOSNOVSCHI, FOST INTERNAȚIONAL MOLDOVEAN: „Ei încalcă statutul, pe care tot ei l-au făcut, unde scrie negru pe alb, punctul 19.3, că dezafilierea afiliaților se petrece la Congres, nemijlocit, și nicidecum în alt caz”.

Printre membrii dezafiliați se numără și Gabriel Arhireu, antrenorul Școlii de Fotbal Ștefan cel Mare.

GABRIEL ARHIREU, ANTRENOR: „Sunt oameni din lumea interlopă, sunt oameni din rândul celor care nu au susținut nici cursuri de specialitate, nici studii. Nici măcar nu sunt amatori, sunt niște infractori. Nu poți să încredințezi viața unui copil unui om care s-a manifestat negativ, care nu are integritate morală”.

De partea cealaltă, actuala conducere FMF clasifică aceste acuzații drept calomnii. Leonid Oleinicenco a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal, după ce a fost votat de 104 dintre cei 111 delegați ai Congresului.

LEONID OLEINICENCO, PREȘEDINTE FMF: „Ne vom depune întreaga străduință să implementăm cu succes programul de dezvoltare al fotbalului din Republica Moldova. Strategia noastră a fost aprobată de Congresul actual pentru următorii patru ani”.

PETRU EFROS, PREȘEDINTE, SPERANȚA NISPORENI: „În această perioadă scurtă, pe care a avut-o până acum, el a demonstrat multe lucruri bune. Eu cred că e pe o cale dreaptă”.

La Congres au fost prezenți și oameni importanți din fotbalul ucrainean, printre care și fostul mare fotbalist, Oleg Protasov.

OLEG PROTASOV, FOST FOTBALIST UCRAINEAN: „Văd că Congresul de azi a fost organizat excelent. Totul e la un nivel înalt. Am venit cu plăcere să-l susținem pe domnul Oleinicenco”.

Leonid Oleinicenco a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de fotbal până în anul 2025. La solicitarea FIFA și UEFA, Federația Moldovenească de Fotbal a transmis online Congresul, pe un canal separat, pentru experții speciali ai celor două foruri internaționale, care se vor pronunța ulterior despre corectitudinea desfășurării Adunării Generale și despre validitatea alegerilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram