După ce a provocat inundații de proporții în Regatul Unit, furtuna Cristoph îi lovește pe britanici cu o vreme geroasă care ar putea aduce temperaturile la minus 10 grade Celsius. 400 de avertismente și alerte de inundații erau în vigoare joi seară, după ce în două zile a plouat cât într-o lună, scrie Digi24.ro.

Râurile s-au revărsat și apa a ajuns joi până la brâu în unele localități. Numeroase case au fost inundate. Zeci de rezidenți ai unui cămin de bătrâni au fost evacuați cu bărcile. 

În pericol a fost și un centru de depozitare a vaccinurilor anti-COVID, pe care pompierii l-au salvat până la urmă de la inundare.

inundatii anglia 22 ian 2021 profimedia-0585315177
Mașini în apă pe străzile din Shrewsbury, în nord-vestul Angliei, în urma ploilor puternice aduse de furtuna Christoph Foto: Profimedia

Meteorologii avertizează că noi ploi torențiale și ninsori sunt așteptate în weekend și săptămâna viitoare.

inundatii anglia 22 ian 2021 profimedia-0585108120
Inundații pe terenul de golf Withington, după revărsarea râului Mersey în Didsbury, nord-vestul Angliei Foto: Profimedia

Marea Britanie trece oricum prin momente dramatice. Numărul de decese cauzate de noul coronavirus a atins un nou record negativ, 1.820 de morţi, într-o singură zi. Cifra totală a victimelor se apropie de 100.000 în Marea Britanie, iar premierul Boris Johnson avertizează că vor urma zile dificile. Un consilier al acestuia spune că multe spitale seamănă cu zone de război.

Regatul Unit este foarte afectat de noua tulpină, mult mai contagioasă, a coronavirusului, descoperită aici în decembrie.

Până acum, peste 4,6 milioane de britanici au fost vaccinaţi, iar obiectivul guvernului de la Londra este ca până la jumătatea lunii februarie să vaccineze întregul personal sanitar şi vârstnicii de peste 70 de ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!