În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 21.711 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 10.180 traversări persoane, dintre care 6.602 treceri la frontiera moldo-română, 2.923 treceri la frontiera cu Ucraina și 655 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
Leușeni – 2 604 traversări persoane;
Sculeni – 1 713 traversări persoane;
Giurgiulești-Galați – 1 209 traversări persoane;
Otaci – 890 traversări persoane;
Aeroport – 655 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– două documente identificate ca fiind falsificate;
– două cazuri au fost consemnate privind încălcarea regulilor de transportare;
– două persoane documentate pentru încălcarea regimului zonei de frontieră;
– patru persoane au fost identificate la frontieră cu consemn național;
– opt persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 21 711 persoane și completate 139 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 223 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!