/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Curtea de Apel Chișinău a obligat CSM să îl numească pe un judecător la CSJ

missing
25 ianuarie 2021, ora 19:36

Curtea de Apel Chișinău (CA) a anulat Hotărârea plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nr. 262/22 din 22 septembrie 2020 ”Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție” (CSJ), în partea prin care s-a respins solicitarea judecătorului Alexandru Gheorghieș de promovare în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

Dispozitivul Hotărârii Curții de Apel a fost emis  luni, 25 ianuarie, de către completul specializat în examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău, format din Preşedintele şedinţei, judecătorul, Grigore Dașchevici și magistratele Ecaterina Palanciuc și Veronica Negru.

Se anulează Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 262/22 din 22 septembrie 2020 ”Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție”, în partea prin care s-a respins solicitarea judecătorului Alexandru Gheorghieș de promovare în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Se obligă Consiliul Superior al Magistraturii să emită hotărârea cu privire la înaintarea propunerii Parlamentului Republicii Moldova de numire în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție până la atingerea plafonului de vârstă a judecătorului Alexandru Gheorghieș.”, se menționează în dispozitivul Hotărârii.

Hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 de zile de la pronunțare, prin intermediul Curții de Apel Chișinău.

Decizia motivată a Curții de Apel în cazul lui Ion Druță: „Hotărârea CSM privind ridicarea imunității fostului președinte al CSJ este ilegală”

Curtea de Apel a publicat Hotărârea motivată cu privire la anularea Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 24 octombrie 2019 cu privire la sesizarea procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului pentru pornirea urmării penale, reținerea, aducerea silită, arestarea, perchiziționarea și atragerea la răspundere penală în privința judecătorului și președintelui Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram