Curtea de Apel Chișinău (CA) a anulat Hotărârea plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nr. 262/22 din 22 septembrie 2020 ”Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție” (CSJ), în partea prin care s-a respins solicitarea judecătorului Alexandru Gheorghieș de promovare în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

Dispozitivul Hotărârii Curții de Apel a fost emis  luni, 25 ianuarie, de către completul specializat în examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău, format din Preşedintele şedinţei, judecătorul, Grigore Dașchevici și magistratele Ecaterina Palanciuc și Veronica Negru.

Se anulează Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 262/22 din 22 septembrie 2020 ”Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție”, în partea prin care s-a respins solicitarea judecătorului Alexandru Gheorghieș de promovare în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Se obligă Consiliul Superior al Magistraturii să emită hotărârea cu privire la înaintarea propunerii Parlamentului Republicii Moldova de numire în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție până la atingerea plafonului de vârstă a judecătorului Alexandru Gheorghieș.”, se menționează în dispozitivul Hotărârii.

Hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 de zile de la pronunțare, prin intermediul Curții de Apel Chișinău.

Decizia motivată a Curții de Apel în cazul lui Ion Druță: „Hotărârea CSM privind ridicarea imunității fostului președinte al CSJ este ilegală”

Curtea de Apel a publicat Hotărârea motivată cu privire la anularea Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 24 octombrie 2019 cu privire la sesizarea procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului pentru pornirea urmării penale, reținerea, aducerea silită, arestarea, perchiziționarea și atragerea la răspundere penală în privința judecătorului și președintelui Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!