/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Igor Dodon, nedumerit de noua componență a Consiliului Suprem de Securitate: „Numirea unor persoane din ONG-uri este un pericol”

25 ianuarie 2021, ora 18:22

Liderul PSRM, Igor Dodon, se arată nedumerit de noua componență a Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova și critică decizia președinte Maiei Sandu de a desemna membri în CSS reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale. 

„Am aflat cu nedumerire despre decizia președintei Maia Sandu de a numi în componența Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova reprezentanți ai partidului său politic, care nu au nicio atribuție față de autoritățile executive ale statului. Și mai revoltătoare este decizia doamnei Sandu de a numi în CSS reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, inclusiv ai celor finanțate din străinătate”, a declrat Igor Dodon.

„Consider că este necesar să-i amintesc președintelui Moldovei că membrii Consiliului Suprem de Securitate au acces la informații confidențiale, inclusiv absolut secrete și pentru aceasta, există o procedură specială, reglementată de Serviciul Informații și Securitate al Republicii Moldova. Vreau să amintesc că practica vicioasă de numire a membrilor de partid a avut loc în perioada de guvernare a alianțelor pentru integrare europeană și a Partidului Democrat, când Filat și Plahotniuc, la propria discreție, au numit în Consiliul Suprem de Securitate membri de partid și persoane loiale, fără a ține cont de lege și de procedurile legale”, a adăugat liderul PSRM.

Acesta mai spune că „în legătură cu aceasta, sunt nevoit să constat că doamna Sandu, care în toată campania electorală a promis că va combate corupția, fărădelegea și influența politică asupra autorităților, merge pe aceeași cale. Numirea unor persoane dubioase din ONG-uri în Consiliul Suprem de Securitate este un pericol direct asupra intereselor și securității statului”.

Precizăm că astăzi a fost semnat decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate, care se va întruni mâine în ședință începând cu ora 12:00. Documentul a fost semnat de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. În conformitate cu noul regulament semnat, componența Consiliului Suprem de Securitate a fost completată cu 11 persoane.

/DOC/ Decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate, semnat de către Maia Sandu. Când va avea loc ședința CSS

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram