/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

În preajma Pieții Centrale ar urma să se construiască o parcare multietajată

missing
25 ianuarie 2021, ora 16:25

În preajma Pieții Centrale ar urma să se construiască o parcare multietajată. Despre aceasta a menționat viceprimara municipiului Chișinău Inga Ionesii în timpul ședinței Primăriei de astăzi, 25 ianuarie.

„Referitor la parcarea multietajată, ar putea fi amenajată în sectorul meșteșugăresc. Deja este pregătit un proiect care va fi prezentat pentru discuții. Primul etaj se va menține pentru spații comerciale pentru cei care comercializează în prezent în acest sector , iar etajul doi, trei va fi folosit ca parcare pentru automobile”, a comentat Ionesii.

De asemenea, aceasta a mai adăugat că în viitor urmează a fi amenajate mai multe parcări publice: „Ce ține de conceptul de modernizare a Pieții Centrale. O să mă opresc la parcări. Mai multe parcări publice urmează să fie amenajate pe străzile Armeană, Tighina, Varlaam. Administrația Pieții Centrale împreună cu Direcția Transport au pregătit un acord în acest sens, iar după semnarea acordului se va face comandă de proiect de execuție  pentru aceste parcări”.

Amintim că, în luna mai 2020, autorităților municipale au declarat că încearcă să soluționeze veșnica problemă a capitalei – lipsa parcărilor. Atunci, conducerea primăriei Chișinău a pus pe hârtie un concept de dezvoltarea sistemului de parcare în capitală. După etapa consultărilor publice, planul a fost dezbătut de consilierii municipali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram