În preajma Pieții Centrale ar urma să se construiască o parcare multietajată. Despre aceasta a menționat viceprimara municipiului Chișinău Inga Ionesii în timpul ședinței Primăriei de astăzi, 25 ianuarie.

„Referitor la parcarea multietajată, ar putea fi amenajată în sectorul meșteșugăresc. Deja este pregătit un proiect care va fi prezentat pentru discuții. Primul etaj se va menține pentru spații comerciale pentru cei care comercializează în prezent în acest sector , iar etajul doi, trei va fi folosit ca parcare pentru automobile”, a comentat Ionesii.

De asemenea, aceasta a mai adăugat că în viitor urmează a fi amenajate mai multe parcări publice: „Ce ține de conceptul de modernizare a Pieții Centrale. O să mă opresc la parcări. Mai multe parcări publice urmează să fie amenajate pe străzile Armeană, Tighina, Varlaam. Administrația Pieții Centrale împreună cu Direcția Transport au pregătit un acord în acest sens, iar după semnarea acordului se va face comandă de proiect de execuție  pentru aceste parcări”.

Amintim că, în luna mai 2020, autorităților municipale au declarat că încearcă să soluționeze veșnica problemă a capitalei – lipsa parcărilor. Atunci, conducerea primăriei Chișinău a pus pe hârtie un concept de dezvoltarea sistemului de parcare în capitală. După etapa consultărilor publice, planul a fost dezbătut de consilierii municipali.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!