/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mexicul va primi 24 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V împotriva COVID-19

25 ianuarie 2021, ora 22:21

Mexicul va primi 24 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a anunţat luni preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, relatează Agerpres.

“Am vorbit cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin (…) şi i-am mulţumit pentru decizia de a ne trimite 24 de milioane de doze de vaccin Sputnik V în următoarele două luni”, a scris pe Twitter preşedintele mexican, în vârstă de 67 de ani, care a fost testat pozitiv duminică pentru COVID-19.

Ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, a declarat mai înainte că autorităţile sanitare mexicane aşteaptă sprijinul Rusiei pentru livrarea “cât mai curând posibil” a vaccinului rusesc.

Anunţul oficial al Mexicului survine în condiţiile în care Sputnik V nu a fost încă autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) sau de autorităţile sanitare mexicane.

Producătorii vaccinului rusesc au depus o cerere în decembrie anul trecut pentru efectuarea de studii clinice în Mexic.

În Uniunea Europeană, doar două vaccinuri sunt autorizate în prezent: cel de la Pfizer-BioNTech şi cel de la Moderna. Aprobarea vaccinului AstraZeneca, care este deja utilizat în Regatul Unit, urmează să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie.

Vaccinul Pfizer/BioNTech este primul care a fost autorizat de urgenţă şi singurul disponibil în Mexic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram