/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Noi proteste, anunțate de susținătorii lui Alexei Navalnîi. Manifestații se vor desfășura în toată Rusia

missing
25 ianuarie 2021, ora 17:03

Susținătorii opozantului rus Alexei Navalnîi, care a fost reținut pe 17 decembrie, la întoarcerea în Rusia, anunță noi proteste în susținerea politicianului. Manifestațiile sunt preconizate pentru data de 31 ianuarie. 

Leonid Volkov, un aliat al opozantului rus, a declarat că protestele au fost anunțate mai aproape de ziua când se va desfășura ședința de judecată în cazul lui Navalnîi, care va avea loc pe 1 februarie curent. Acesta a precizat că și în acea zi, la Moscova, vor fi organizate acțiuni de protest.

„Mai aproape de ziua ședinței de judecată vor răsuna mai impunător cerințele noastre”, a spus Volkov.

Ieri, în mai multe orașe din Rusia au fost organizate manifestații în susținerea lui Alexei Navalnîi. În timpul manifestațiilor au fost reținute peste 3700 de oameni, scrie meduza.io, precizând că au fost intentate și mai multe dosare. Manifestații au cerut eliberarea politicianului rus, care a fost arestat chiar în timpul controlului de pașapoarte pe un aeroport de la Moscova, când a revenit din Germania.

Un protest în susținerea opozantului rus s-a desfășurat ieri și la Chișinău, în fața Ambasadei Rusiei în Republica Moldova.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram