Susținătorii opozantului rus Alexei Navalnîi, care a fost reținut pe 17 decembrie, la întoarcerea în Rusia, anunță noi proteste în susținerea politicianului. Manifestațiile sunt preconizate pentru data de 31 ianuarie. 

Leonid Volkov, un aliat al opozantului rus, a declarat că protestele au fost anunțate mai aproape de ziua când se va desfășura ședința de judecată în cazul lui Navalnîi, care va avea loc pe 1 februarie curent. Acesta a precizat că și în acea zi, la Moscova, vor fi organizate acțiuni de protest.

„Mai aproape de ziua ședinței de judecată vor răsuna mai impunător cerințele noastre”, a spus Volkov.

Ieri, în mai multe orașe din Rusia au fost organizate manifestații în susținerea lui Alexei Navalnîi. În timpul manifestațiilor au fost reținute peste 3700 de oameni, scrie meduza.io, precizând că au fost intentate și mai multe dosare. Manifestații au cerut eliberarea politicianului rus, care a fost arestat chiar în timpul controlului de pașapoarte pe un aeroport de la Moscova, când a revenit din Germania.

Un protest în susținerea opozantului rus s-a desfășurat ieri și la Chișinău, în fața Ambasadei Rusiei în Republica Moldova.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!