/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ PCCOCS a contestat eliberarea lui Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție

missing
25 ianuarie 2021, ora 10:04

Procuratura pentru Cauze Speciale a contestat, astăzi, hotărârea prin care șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost eliberat din arest. Decizia a fost pronunțată, săptămâna trecută, de către judecătoarea care, acum trei ani, a ieșit basma curată, fiind cercetată penal de către Procuratura Anticorupție într-un dosar legat de îmbogățire ilicită. Se întâmpla pe timpul când Morari se afla la conducerea instituției respective. Într-un comunicat de presă, Procuratura spune că eliberarea din arestul de 30 de zile a șefului suspendat de la Anticorupție a avut loc în condițiile în care există un conflict de interese între judecătoare și învinuit. Nu am reușit să obținem un comentariu de la magistrată, iar Morari neagă acest lucru și spune că s-a adresat la CEDO, pentru a-și demonstra nevinovăția.

Procuratura pentru Cauze Speciale a contestat încheierea Judecătoriei Chișinău, cu sediul la Ciocana, din 20 ianuarie, prin care demersul procurorului pentru aplicarea arestului de 30 de zile în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost respins integral. Conform unui comunicat al Procuraturii, decizia a fost atacată din motiv că ar exista un conflict de interese între judecătoare și Morari.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8:Recursul împotriva deciziei magistratei Maria Tertea, de la Judecătoria Chișinău cu sediu Ciocana, prin care a respins aplicarea arestului lui Viorel Morari, a fost depus, astăzi, de către Procuratura pentru cauze Speciale. Nu am reușit să obținem un comentariu de la aceasta. Șefa adjunctă a secretariatului ne-a spus că nu avem acces în biroul ei.”

În sala de ședințe, unde au loc, de regulă, ședințele de judecată cu participarea judecătoarei vizate, nu am găsit pe nimeni. Iar telefonul de contact al grefierii nu era disponibil.

Între timp, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a susținut, astăzi, o conferință de presă, în care a precizat că nu ar exista niciun conflict de interese cu magistrata Maria Tertea. După ce a fost reținut săptămâna trecută, Viorel Morari a fost eliberat, prin decizia pronunțată de magistrata Maria Tertea, cea care a respins mandatul de arest, cerut de procurori.

De data aceasta, Morari este cercetat pentru patru articole penale, toate legate de dosarul intentat omului de afaceri Igor Borș. Acesta s-a plâns că a fost tinut fără temei în arest preventiv timp de 12 luni. Unul dintre mandate i-a fost prelungit tot de judecătoarea Tertea. Chiar și așa, în opinia lui Viorel Morari, acțiunile Procuraturii  reprezintă nimic altceva decât o percepție eronată pentru a influența judecătorul de la Curtea de Apel, car urmează să examineze recursul de astăzi al Procuraturii Pentru Cauze Speciale, cu intenția de a obține mandat de arest în privința sa.

VIOREL MORARI, ȘEFUL SUSPENDAT AL PROCURATURII ANTICORUPȚIE:Reiterez, nu mă intimidează. Nu am de gând să mă eschivez. O să suport toate ilegalitățile în privința mea, dar vă asigură că o să-mi demonstrez nevinovăția.”

Mai mult, Viorel Morari spune că s-a adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, pentru a-și demonstra nevinovăția.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, despre dosarul „Vento”: „Pe mine pentru ce să mă pună pe gânduri?”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram