Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari susține că nu există motive pentru ca el să se afle în arest. În cadrul unei conferințe de presă, Morari a declarat că nu este implicat în dosarul „Vento” al fraților Borș. 

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari neagă că ar fi implicat în dosarul Vento, în care este învinuit pe mai multe capete de acuzare cum ar fi exces de putere și fals în acte publice.

Totodată, Viorel Morari a venit cu acuzații la adresa fraților Borș. Mai exact, potrivit lui Morari, proprietarii Vento ar fi implicați în evaziune fiscală de peste trei milioane de lei.

„În ceea ce privind deposedarea stațiilor peco, pot să vă asigur personal că nu au existat astfel de tentative. Igor Borș a fost la conducerea companiei Tirex, iar Adrian Borș a inițiat crearea imperiului de benzinării Vento. Acest imperiu a fost creat în rezultatul diminuării bunurilor companiei Tirex, deoarece frații lucrau concertat. Asta rezulta din materialele care au fost prezentate PA de către subdiviziunea specializată a Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Morari, susținând că nu se cunoștea personal cu nici unul dintre frații Borș.

„Pentru gestionarea imperiului Vento au fost înregistrate mai multe întreprinderi, unde apăreau drept administratori persoane subordonate financiar fraților Borș sau în dependență financiară de către aceștia. Între Tirex, administrată de Igor Borș și stațiile Vento erau încheiate contracte care prejudiciau Tirex-ul și favorizau Vento. Directorul, cetățean al Germaniei, care colabora cu PA a fost revocat din funcție și, ulterior, Tirex a renunțat să colaboreze cu oamenii legii”, a mai adăugat șeful suspendat al PA.

„Au încercat cu proceduri disciplinare, care nu au avut efect . Apoi procurorul general a pornit dosar penal cu mai multe capete de acuzare inclusiv în privința mea. M-am adresat la CEDO, dosarul „Morari contra Moldovei” a fost înregistrat”, susține Morari.

După ce a avut loc conferința de presă, avocatul fraților Borș, Victor Munteanu, a venit cu o reacție.

Foto: FB/Avocat Victor Munteanu

 

Amintim că, PCCOCS a depus recurs împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, prin care, demersul procurorului la aplicarea arestului în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost respins integral.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este bănuit că a comis ilegalități în cazul coproprietarilor unei rețele de benzinării, după ce în 2018, Procuratura Anticorupție, condusă la acea etapă de Viorel Morari, anunța despre reținerea omului de afaceri Igor Borș, care împreună cu alți șase presupuși complici au fost învinuiți de spălare de bani și evaziune fiscală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!