/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Șeful suspendat al PA, Viorel Morari, dă replica acuzațiilor în dosarul „Vento”: „M-am adresat la CEDO”

missing
25 ianuarie 2021, ora 17:51

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari susține că nu există motive pentru ca el să se afle în arest. În cadrul unei conferințe de presă, Morari a declarat că nu este implicat în dosarul „Vento” al fraților Borș. 

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari neagă că ar fi implicat în dosarul Vento, în care este învinuit pe mai multe capete de acuzare cum ar fi exces de putere și fals în acte publice.

Totodată, Viorel Morari a venit cu acuzații la adresa fraților Borș. Mai exact, potrivit lui Morari, proprietarii Vento ar fi implicați în evaziune fiscală de peste trei milioane de lei.

„În ceea ce privind deposedarea stațiilor peco, pot să vă asigur personal că nu au existat astfel de tentative. Igor Borș a fost la conducerea companiei Tirex, iar Adrian Borș a inițiat crearea imperiului de benzinării Vento. Acest imperiu a fost creat în rezultatul diminuării bunurilor companiei Tirex, deoarece frații lucrau concertat. Asta rezulta din materialele care au fost prezentate PA de către subdiviziunea specializată a Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Morari, susținând că nu se cunoștea personal cu nici unul dintre frații Borș.

„Pentru gestionarea imperiului Vento au fost înregistrate mai multe întreprinderi, unde apăreau drept administratori persoane subordonate financiar fraților Borș sau în dependență financiară de către aceștia. Între Tirex, administrată de Igor Borș și stațiile Vento erau încheiate contracte care prejudiciau Tirex-ul și favorizau Vento. Directorul, cetățean al Germaniei, care colabora cu PA a fost revocat din funcție și, ulterior, Tirex a renunțat să colaboreze cu oamenii legii”, a mai adăugat șeful suspendat al PA.

„Au încercat cu proceduri disciplinare, care nu au avut efect . Apoi procurorul general a pornit dosar penal cu mai multe capete de acuzare inclusiv în privința mea. M-am adresat la CEDO, dosarul „Morari contra Moldovei” a fost înregistrat”, susține Morari.

După ce a avut loc conferința de presă, avocatul fraților Borș, Victor Munteanu, a venit cu o reacție.

Foto: FB/Avocat Victor Munteanu

 

Amintim că, PCCOCS a depus recurs împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, prin care, demersul procurorului la aplicarea arestului în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost respins integral.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este bănuit că a comis ilegalități în cazul coproprietarilor unei rețele de benzinării, după ce în 2018, Procuratura Anticorupție, condusă la acea etapă de Viorel Morari, anunța despre reținerea omului de afaceri Igor Borș, care împreună cu alți șase presupuși complici au fost învinuiți de spălare de bani și evaziune fiscală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram