timp liber

Avertismentul Apple pentru toţi posesorii de iPhone

26 ianuarie 2021, ora 09:55
Distribuie:

O informaţiie importantă pentru proprietarii de iPhone: Apple avertizează clienţii că smartphone-urile sale ar putea interfera cu dispozitivele medicale, inclusiv stimulatoarele cardiace. 

Într-o notificare publicată pe pagina de asistenţă Apple, compania a extins informaţiile de siguranţă emise anterior, avertizând utilizatorii că dispozitivele iPhone conţin magneţi şi aparate de radio care emit câmpuri electromagnetice, ambele „putând interfera” cu dispozitivele medicale, cum ar fi stimulatoarele cardiace şi defibrilatoarele, relatează CNN, citat de Mediafax.ro.

Anunţul avertizează în mod specific utilizatorii despre „magneţii din interior” prezenţi în cele patru modele de iPhone 12, precum şi accesoriile MagSafe.

Apple (AAPL) remarcă faptul că versiunile iPhone 12 conţin mai mulţi magneţi decât modelele anterioare de iPhone, dar a mai spus că nu prezintă un risc mai mare de interferenţă magnetică cu dispozitivele medicale decât modelele anterioare.

Apple a declarat în actualizare că dispozitivele medicale pot conţine senzori care pot reacţiona la magneţi sau unde radio care sunt foarte aproape.

Compania recomandă păstrarea iPhone-urilor şi a încărcătoarelor MagSafe la o „distanţă de siguranţă” de dispozitivele medicale – pe care o defineşte ca fiind o distanţă mai mare de 15 cm sau la distanţă de 38 de cm atunci când se încarcă fără fir.

Când Apple a dezvăluit iPhone 12 în toamna anului trecut, compania a anunţat şi revenirea MagSafe. Clienţii pot cumpăra docuri de încărcare MagSafe, precum şi alte accesorii magnetice, inclusiv carcase şi portofele care se ataşează la spatele telefoanelor.

Experţii în sănătate au avertizat mult timp să nu folosească sau să ţină telefoanele prea aproape de dispozitivele medicale implantate, avertizând oamenii să nu le ţină în buzunarele cămăşii.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram