/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ce reguli trebuie să respecte șoferii care au vehicule înmatriculate în regiunea transnistreană și vor să traverseze frontiera 

missing
26 ianuarie 2021, ora 17:13

După ce au fost impuse numerele de înmatriculare neutre pentru autovehiculele din regiunea transnistreană care urmează să traverseze punctele de trecerea a frontierei moldovene, a fost lansată o campanie de informare, care se va desfășura până pe 1 martie 2021.

„În acest sens, informăm că pentru a întruni condițiile de circulație transfrontalieră, în corespundere cu prevederile Deciziei Protocolare din 24 aprilie 2018 este absolut necesar de a perfecta un certificat de înmatriculare a autovehiculului, plăcuțe de înmatriculare conform modelului neutru agreat, precum și fixarea unui autocolant cu inscripția „MD”, plasat pe partea din spate a autovehiculului. Perfectarea actelor se efectuează la punctele de înmatriculare ale autovehiculelor deschise în orașele Tiraspol și Rîbnița”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

În perioada menţionată, polițiștii de frontieră vor informa cetățenii referitor la condiţiile de traversare a graniţei cu vehiculele înmatriculate în stânga Nistrului.

Astfel, la trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova cu un autovehicul care nu desfășoară activități comerciale, conducătorul auto trebuie să dețină la el:

  • Certificat de înmatriculare a autovehiculului, plăcuțe de înmatriculare conform modelului (neutru) agreat; permis de conducere eliberat de un stat parte la Convenția privind circulația rutieră din 1968; autocolantul cu inscripția „MD”, plasat pe partea din spate a autovehiculului, precum și un document de asigurare auto valabil pentru țara de destinație.
  • Dacă numele conducătorului auto nu este înscris în certificatul de înmatriculare al autovehiculului ca proprietar sau utilizator, acesta trebuie să dețină, pe lângă documentele menționate supra și dovada scrisă de transmitere în folosință a autovehiculului, emisă de proprietarul acestuia și vizată notarial.
  • Nu este necesară dovada scrisă, dacă conducătorul auto este însoțit de proprietar sau de persoana înscrisă în certificatul de înmatriculare ca utilizator.
  • Este interzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu plăcile cu număr de înmatriculare neutru sau cu plăcile cu număr de înmatriculare eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender, în cazul conducătorilor de autovehicule care au domiciliu în altă localitate decât localitățile din stânga Nistrului sau municipiul Bender.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram