/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Germania vrea să restricţioneze exporturile de vaccinuri produse în Europa. „Asiguraţi-vă că există o distribuţie corectă”

missing
26 ianuarie 2021, ora 13:56

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat marţi că este de acord cu restricţionarea exporturilor de vaccinuri pentru Covid-19 produse în UE, deoarece se acumulează întârzieri în livrarea serurilor.

„Vaccinurile care sunt scoase din UE au nevoie de o licenţă, astfel încât să ştim cel puţin ce se produce şi ce părăseşte Europa. Şi dacă părăsesc Europa, asiguraţi-vă că există o distribuţie corectă,” a spus Jens Spahn pe canalul ZDF, citat de Le Figaro.

Comentând întârzierile anunţate de AstraZeneca în furnizarea vaccinului său împotriva coronavirusului în UE, el a spus că înţelege că, într-un „proces atât de complex ca producţia de vaccin, există uneori probleme”. Dar afirmă că ar trebuie „să îi preocupe pe toţi în mod echitabil şi egal.”

„Nu este vorba despre UE în primul rând, ci din Europa, adică partea echitabilă”, mai spune acesta. Jens Spahn a subliniat că UE a încheiat contracte cu Astrazeneca şi a prefinanţat deja construcţia unei noi fabrici de producţie, scrie Mediafax.ro.

Comisia Europeană a rezervat până la 400 de milioane de doze din acest vaccin, deja utilizat în Regatul Unit. Aprobarea sa în UE este aşteptată pentru vineri.

Grupul AstraZeneca a anunţat că livrările vaccinului său în Europa vor fi mai mici decât se aştepta în primul trimestru, din cauza unor probleme la o fabrică din Europa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram