Maia Bănărescu ar putea îndeplini funcțiile Ombudsmanului, până la numirea unui nou Avocat al Poporului

26 ianuarie 2021, ora 13:37

Avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, ar putea îndeplini funcțiile Avocatului Poporului (Ombudsmanului) până la numirea de către Parlament a unui nou Avocat al Poporului.

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de astăzi, coraportul la un proiect de Hotărâre în acest sens. Acesta prevede încetarea înainte de termen a mandatului Avocatului Poporului și declararea vacanței funcției respective.

Raportul asupra proiectului de Hotărâre în cauză trebuie să fie aprobat de Comisia drepturile omului și relații interetnice. Ulterior, proiectul va fi prezentat spre aprobare în plen.

Pentru organizarea concursului public de selectare a candidaţilor la funcţia de Avocat al Poporului urmează a fi instituită o comisie parlamentară specială.

Mandatul Ombudsmanului a încetat înainte de termen în legătură cu decesul lui Mihai Cotorobai, pe 6 ianuarie anul curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram