/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Președintele italian a anunțat că începe consultările cu partidele politice în vederea numirii unui nou premier

26 ianuarie 2021, ora 14:31

După ce premierul italian, Giuseppe Conte, şi-a anunțat demisia, astăzi, 26 ianuarie, preşedintele republicii, Sergio Mattarella, a anunțat că începe consultările cu partidele politice pentru ieşirea din criză, transmite EFE, citat de agerpres.ro.

Acum, Mattarella va da startul unei runde de consultări, care va începe miercuri după-amiază şi va continua şi joi, pentru a analiza posibile ieşiri din criza guvernamentală, la care s-a ajuns după ieşirea din coaliţia guvernamentală a partidului Italia Viva, al fostului premier Matteo Renzi.

Premierul italian s-a văzut nevoit să îşi prezinte demisia după ce i-a devenit clar că nu va obţine sprijinul necesar pentru a trece legi în parlament, printre care, un vot privind activitatea ministrului justiţiei, Alfonso Bonafede, care era prevăzut să aibă loc în această săptămână.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram