După ce premierul italian, Giuseppe Conte, şi-a anunțat demisia, astăzi, 26 ianuarie, preşedintele republicii, Sergio Mattarella, a anunțat că începe consultările cu partidele politice pentru ieşirea din criză, transmite EFE, citat de agerpres.ro.

Acum, Mattarella va da startul unei runde de consultări, care va începe miercuri după-amiază şi va continua şi joi, pentru a analiza posibile ieşiri din criza guvernamentală, la care s-a ajuns după ieşirea din coaliţia guvernamentală a partidului Italia Viva, al fostului premier Matteo Renzi.

Premierul italian s-a văzut nevoit să îşi prezinte demisia după ce i-a devenit clar că nu va obţine sprijinul necesar pentru a trece legi în parlament, printre care, un vot privind activitatea ministrului justiţiei, Alfonso Bonafede, care era prevăzut să aibă loc în această săptămână.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!