/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Recomandările salvatorilor în legătură cu avertizarea meteorologilor

26 ianuarie 2021, ora 15:26

În legătură cu avertismentul emis de meteorologi privind condiții meteorologice complicate, salvatorii au îndeamnă cetățenii să fie prudenți și în situații să apeleze de urgență Serviciul 112. 

În aceste condiții, șoferii sunt îndemnați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător condițiilor de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

„Conducătorii auto trebuie să respecte regimul de viteză. Dacă aleg o destinație mai lungă, să țină bateria telefonului încărcată”, spun salvatorii.

Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să atenționează oamenii care au în grijă minori: „Părinții sunt rugați să-și monitorizeze copii și să nu-i lase de unii singuri în condiții meteo nefavorabile atunci când vin și pleacă din instituțiile școlare”.

Precizăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat despre deplasarea unui ciclon sudic în intervalul 27- 28 ianuarie. Astfel, în această perioadă se prevăd condiții meteorologice complicate. Pe arii extinse vor cădea precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare. Va avea loc intensificarea vântului din nord de până la 20 metri pe secundă, iar izolat va viscoli și se vor forma troiene. Pe drumuri se va forma ghețuș și depuneri de lapoviță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram