/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Contestația PCCOCS, care a atacat decizia privind eliberarea lui Viorel Morari, examinată astăzi de Curtea de Apel

missing
27 ianuarie 2021, ora 10:04

Contestația Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale care a atacat decizia privind eliberarea șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, va fi examinată de magistrații de la Curtea de Apel. 

„Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze astăzi contestația PCCOCS împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana din 20 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție a fost respins integral”, anunță Procuratura Generală.

Viorel Morari a fost eliberată pe 20 ianuarie curent, după ce a fost reținut într-un nou dosar, fiind suspectat de „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”, „exces de putere”.

„Ilegalitățile imputate, potrivit probatoriului, au fost comise în cazul fraților Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării „VENTO”, reabilitați recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă. Printre cei care au instrumentat și gestionat acest dosar figurează și actualul șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI, care a fost deja pus oficial sub învinuire pentru exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”, precizase anterior Procuratura Generală, după reținerea lui Viorel Morari.

Totodată, ieri seară, în ex-procurorul Roman Statnîi a fost reținut acum o oră de angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și plasat în izolatorul Direcției de Poliție al municipiului Chișinău.

Precizăm că, recent Procuratura Generală a anunțat că frații Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării ”VENTO”, au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram