/DOC/ Guvernul va aloca 41 milioane de lei pentru achitarea indemnizațiilor unice angajaților care s-au infectat cu COVID-19

27 ianuarie 2021, ora 14:59

Guvernul va aloca peste 41 milioane de lei autorităților administrației publice centrale și locale, pentru acordarea indemnizațiilor unice de 16 mii de lei angajaților care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, 27 ianuarie, la ședința Cabinetului de miniștri.

Potrivit Hotărârii Guvernului, aproape 15 milioane de lei va primi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale. Totodată, bani pentru indemnizațiile destinate angajaților infectați cu coronavirus vor primi și Ministerele Apărării, Economiei şi Infrastructurii, Curtea Constituțională (CC), Procuratura Generală (PG), Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Comitetul executiv al UTA Găgăuzia.

„Se alocă, din fondul de intervenție al Guvernului, 41024,0 mii de lei autorităților administrației publice centrale și locale pentru acordarea indemnizațiilor unice personalului medical infectat cu COVID-19, precum și altor angajați care au contractat infecția COVID- 19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, conform anexei. Autoritățile publice nominalizate în anexă, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare alocate, poartă responsabilitate pentru datele prezentate și vor întocmi, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective prin intermediul instituțiilor în care persoanele activează.  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va informa autoritățile administrației publice locale cu privire la lista nominală a beneficiarilor de indemnizații unice, conform prevederilor prezentei hotărâri”, se menționează în Hotărâre.

Angajații infectați cu COVID-19 vor beneficia de indemnizații unice în valoare de 16 mii de lei, în conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 17 din aprilie 2020.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram