Gavriliță a activat la Ministerul Economiei când în fruntea instituției se afla Dodon

27 ianuarie 2021, ora 18:37

Candidata la funcția de premieră Natalia Gavriliță a activat la Ministerul Economiei pe când la șefia instituției se afla liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon. Asta rezultă din datele care regăsesc în CV-ul candidatei.

În perioada 2007-2008 Natalia Gavriliță era șefă a Departamentului pentru Politici și Dezvoltare Macroeconomică și Programe. În același timp, în fruntea ministerului se afla actualul președinte al socialiștilor Igor Dodon. Politicianul a deținut funcția de ministru al Economiei din 18 septembrie 2006, până pe 20 martie 2008.

După ce a fost înaintată la funcția de prim-ministră, Natalia Gavriliță a spus că va folosi aptitudinile și competențele sale pentru a îmbunătăți viețile oamenilor. Igor Dodon a spus că așteaptă programul și componența Guvernului propuse de Natalia Gavriliță pentru a decide împreună cu fracțiunea PSRM dacă o va susține sau nu pentru funcția de premieră a țării.

Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că nu va susține candidatura Nataliei Gavriliță pentru funcția de prim-ministră a țării. Grupul parlamentar „Pro Moldova” spune că a luat act de decizia președintei Maia Sandu și urmează să ia o decizie în acest sens. Platforma DA va decide luni la biroul politic al formațiunii dacă va susține la următoarea ședință a Parlamentului candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premieră. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” se va convoca în cel mai apropiat timp în ședință pentru a discuta și decide poziția față de această candidatură. Partidul Democrat din Moldova (PDM) va decide dacă va susține la următoarea ședință a Parlamentului candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premieră, după ce vor vedea componența cabinetului de miniștri a premierului desemnat.

Unde a mai activat Natalia Gavriliță

Natalia Gavriliță este fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu. Ea a fost director general la Fondul Global pentru Inovații (FGI) cu o experiență vastă în domeniul consultanței în domeniul guvernării și dezvoltării. Înainte de a se alătura (FGI), a fost secretar de stat la Ministerul Educației unde a promovat reforme cu impact puternic în finanțarea educației, evaluarea studenților și guvernarea școlilor.

A petrecut câțiva ani la consultanța de dezvoltare Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate.

Înainte de aceasta, a deținut funcții de conducere în cadrul Oficiului Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.

Gavriliță deține o diplomă de master în politica publică de la Școala Harvard Kennedy și un B.A. în Legea de la Universitatea de Stat din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram