Candidata la funcția de premieră Natalia Gavriliță a activat la Ministerul Economiei pe când la șefia instituției se afla liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon. Asta rezultă din datele care regăsesc în CV-ul candidatei.

În perioada 2007-2008 Natalia Gavriliță era șefă a Departamentului pentru Politici și Dezvoltare Macroeconomică și Programe. În același timp, în fruntea ministerului se afla actualul președinte al socialiștilor Igor Dodon. Politicianul a deținut funcția de ministru al Economiei din 18 septembrie 2006, până pe 20 martie 2008.

După ce a fost înaintată la funcția de prim-ministră, Natalia Gavriliță a spus că va folosi aptitudinile și competențele sale pentru a îmbunătăți viețile oamenilor. Igor Dodon a spus că așteaptă programul și componența Guvernului propuse de Natalia Gavriliță pentru a decide împreună cu fracțiunea PSRM dacă o va susține sau nu pentru funcția de premieră a țării.

Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că nu va susține candidatura Nataliei Gavriliță pentru funcția de prim-ministră a țării. Grupul parlamentar „Pro Moldova” spune că a luat act de decizia președintei Maia Sandu și urmează să ia o decizie în acest sens. Platforma DA va decide luni la biroul politic al formațiunii dacă va susține la următoarea ședință a Parlamentului candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premieră. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” se va convoca în cel mai apropiat timp în ședință pentru a discuta și decide poziția față de această candidatură. Partidul Democrat din Moldova (PDM) va decide dacă va susține la următoarea ședință a Parlamentului candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premieră, după ce vor vedea componența cabinetului de miniștri a premierului desemnat.

Unde a mai activat Natalia Gavriliță

Natalia Gavriliță este fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu. Ea a fost director general la Fondul Global pentru Inovații (FGI) cu o experiență vastă în domeniul consultanței în domeniul guvernării și dezvoltării. Înainte de a se alătura (FGI), a fost secretar de stat la Ministerul Educației unde a promovat reforme cu impact puternic în finanțarea educației, evaluarea studenților și guvernarea școlilor.

A petrecut câțiva ani la consultanța de dezvoltare Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate.

Înainte de aceasta, a deținut funcții de conducere în cadrul Oficiului Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.

Gavriliță deține o diplomă de master în politica publică de la Școala Harvard Kennedy și un B.A. în Legea de la Universitatea de Stat din Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!