/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

„O să ne convocăm în ședință”. „Pentru Moldova” anunță că a luat act de decizia Maiei Sandu privind desemnarea unui candidat la funcția de premier 

missing
27 ianuarie 2021, ora 18:03

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” anunță că a luat act de decizia președintelui țării, Maia Sandu, de a o desemna pe Natalia Gavriliță în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

„Constatăm cu regret că doamna președinte Maia Sandu a pierdut mai bine de 30 de zile pentru a îndeplini această procedură prevăzută în Constituție, timp extrem de prețios pentru țara noastră, având în vedere provocările prin care trece.
Pe de altă parte, nu știm dacă doamna Gavriliță își va lua rolul în serios sau a acceptat să fie cal de bătaie, în condițiile în care Maia Sandu și formațiunea sa din Parlament ne-a cerut insistent până acum să nu susținem candidatul desemnat de președinte. Cred că, în acest context, se cer niște explicații suplimentare”, au precizat printr-o postare pe Facebook.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” se va convoca în cel mai apropiat timp în ședință pentru a discuta și decide poziția față de această candidatură.

„O să ne convocăm în cel mai apropiat timp în ședință pentru a discuta și decide poziția noastră față de această candidatură nu înainte însă de a afla viziunile Nataliei Gavriliță în privința celor mai stringente probleme cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii: pandemia de COVID-19 și necesitatea urgentă pentru a asigura cetățenii cu vaccin; criza economică tot mai profundă; necesitatea majorării pensiilor și a prestațiilor sociale pentru cetățenii cu venituri mici; dezvoltarea agriculturii și asigurarea cu un sistem modern de irigare și multe altele”, spun reprezentanții Pentru Moldova.

Precizăm că în această seară, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a desemnato pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram