/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Pe holuri, fără avocat și apă de la robinet. Manifestanții reținuți duminică în Rusia povestesc în ce condiții au fost ținuți în secțiile de poliție 

missing
27 ianuarie 2021, ora 12:31

Au stat ore întregi pe holurile secțiilor de poliție și nu au putut să contacteze un avocat. Protestatarii reținuți duminică, 24 ianuarie, în timpul protestelor din Rusia povestesc că au fost ținuți în condiții inumane, scrie TV Rain

Alți protestatari spun că au fost ținuți ore în treci în mașinile de poliție. „Ne-au dus la o secție de poliție unde nu trebuia să fie escortată vreo persoană, dar nu erau locuri în altă parte”, spun o tânără care a fost reținută și a stat ore întregi într-o mașină de poliție.

Sursa mai scrie că, potrivit legii, persoanele reținute nu pot fi ținute în secțiile de poliție mai mult de 48 de ore, însă unii manifestanți au petrecut și mai multe ore, așteptând pe holurile secțiilor de poliție.

Pentru unii reținuți cei apropiați au trimit anumite colete, însă cei reținuți nu au intrat în posesia lor, mai relatează TV Rain. Totodată, persoanele care au fost reținute spun că au fost nevoite să bea apă de la robinet.

Precizăm 3.893 de persoane au fost reținute la mitingurile din toată Rusia, 1.533 dintre ele la Moscova. Duminică, în mai multe orașe din Rusia au fost organizate manifestații în susținerea opozantului rus Alexei Navalnîi, care se află în arest. Acesta a fost reținut în timp ce a revenit la Moscova, după ce s-a aflat mai multe luni în Germania.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram