/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Câțiva manifestanți, care protestau în fața Ministerului Justiției, au blocat traficul mașinilor

missing
27 ianuarie 2021, ora 22:08

Nervi întinși la maximum pentru șoferii care, astăzi, au avut drum prin cartierul în care se află Ministerul Justiției. În timp ce în incinta Ministerului avea loc proba de interviu pentru selectarea magistratului, care ne va reprezenta țara la CEDO, afară, câțiva manifestanți scandau de zor și blocau traficul rutier. Polițiștii, care cu greu reușeau să fluidizeze circulația mașinilor, nu puteau să ia nicio măsură în raport cu cei care manifestau. Și asta pentru că, aceștia se aflau pe trecerea de pietoni.

Doamnă, traversați strada! – Nu mă bruscați, eu sunt pe trecere! – Traversați strada! Stați în mijlocul carosabilului. Traversați!

Manifestația din fața Ministerului de Justiției a început de dimineață. Cei câțiva protestatari au reușit să blocheze traficul din zonă. Cei mai indignați de acest lucru s-au arătat șoferii. Pentru a fluidiza traficul, la fața locului au intervenit mai mulți polițiști, care însă cu greu reușeau să facă față situației.

„Este un dibilsm total. Dacă vor să protesteze, să protesteze acolo. Eu întârzii după copil la școală. E aiureală!”

Sigur că toți șoferii se grăbesc la serviciu. O singură femeie să blocheze drumul, nu e normal.”

„Dorim ca domnul Nagacevschi să iasă afară ca să-i adresăm niște întrebări. Am obosit deja.”

Noi nu am blocat accesul. Noi suntem în libera circulație, pe trecere de pietoni. Noi am venit în susținerea lui Mihai Corj, care protestează timp de 10 luni.”

MIHAI CORJ, AVOCAT: Eu, împreună cu un grup de inițiativă civică „Diviza Constituției” am elaborat acest proiect. Ce presupune acest proiect? – Modificarea mai multor amendamente la Constituție. Astăzi noi spunem să fie oprit abuzul față de inițiativa grupului de inițiativă. Să fie transmisă Monitorului Oficial.”

De partea cealaltă, oamenii legii ne-au spus că manifestanții nu pot fi sancționați pentru faptul că blochează traficul.

La momentul de față nu putem soluționa. Ei traversează strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Încercăm să eliberăm carosabilul. Este trecere de pietoni, așa manifestează ei.”

Am încercat să obținem un comentariu și de la Ministerul Justiției, însă purtătoarea de cuvânt a instituției nu ne-a răspuns la telefon. Exact acest grup de manifestanți a protestat și săptămâna trecută, atunci când Comisia de examinare decidea care dintre magistrații, care candidează pentru fotoliul de judecător la CEDO, să fie admiși la cea de-a doua probă. Și atunci, aceștia au blocat strada.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram