/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Circulau cu sistemul de frânare defectat. Mai mulți șoferi de taxi s-au ales cu amenzi de peste 11 mii de lei, după verificările ANTA

missing
27 ianuarie 2021, ora 11:22

Mai mulți șoferi de taxi și un administrator al unei companii au fost amendați după o serie de verificări efectuate de Inspectoratul de Poliție, Serviciul Fiscal de Stat și Agenția Națională Transport Auto pe 26 ianuarie curent. Aceștia au fost învinuiți că circulau pe străzile Capitalei cu mijloace de transport defecte.

Verificările au fost organizate în mai multe sectoare ale Capitalei, până ca șoferii să iasă pe străzile orașului. Polițiștii spun că au controlat 125 de automobile înregistrate în firmele de taxi din Chișinău.

În urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine au fost depistate contravenții cum ar fi:
-defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare;
– exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare;
– amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii;
– încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor;
– conducerea mijloacelor de transport cu numărul de înmatriculare nedescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului.

În privința a 20 de conducători de taxi care au admis astfel de încălcări au fost întocmite procese verbale cu aplicarea amenzilor în sumă totală de 11 900 lei.

De asemenea a mai fost sancționat cu trei mii de lei și un administrator al unei companii de taxi pentru încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor.

De menționat că în timpul controlului au fost depistate cinci automobile ce n-au fost supuse testării tehnice în modul stabilit, fiindu-le interzisă exploatarea prin ridicarea plăcuțelor de înmatriculare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram